15 oktober 2016
14:00

Sandbäckshults IBK

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Sandbäckshults IBK

Då var det äntligen dags för seriepremiär. För motståndet stod Sandbäckshult för. Bortalaget kom till match med en tunn trupp, 8 utespelare + målvakt. Vi däremot kom till spel med två målvakter, fem backar och tre fulla formationer framåt.

Efter en koncentrerad uppvärmning så är det dags för tekning. Matchplanen är att störa SIBK högt upp i banan och inte ge dem någon tid, samt att ligga tätt på deras nr 11.

Som väntat är det vi som är det bollförande laget och ett bortalag som ligger lågt. Efter 04:06 så spräcker vi nollan genom Agnes som vid en tilltrasslad situation framför mål lobbar in 1-0. Bara dryga minuten senare så kan Klasson göra 2-0 efter en målvaktsretur efter skott av Niklas. Efter 06:13 kan bortalaget reducera till 2-1 då vi går bort oss lite i försvaret. Trots baklängesmålet ingen panik, halvminuten senare kan Adam pricka in 3-1. Efter 09:19 får Leo fri gata i höga slottet och sätter 4-1 mellan benen på målvakten. När det återstår 1:30 kvar av perioden så kan Eriksson båga in från sin vänsterkant och distinkt sätta 5-1 vi ribban.

Bara positiva miner i pausen. Är det nått vi kan göra lite bättre så är det att ha lite mer trafik framför deras målvakt när avsluten kommer.

I andra perioden trycker jag att vi gå ner oss lite i spelkvalite. Är kanske inte så konstigt när vi leder stort. Vi fortsätter att hålla i taktpinnen och 6-1 kommer när Sjölund kan slå in en målvaktsretur efter skott av P. Efter 09.44 drabbas SIBK av en utvisning för otillåten trängning. Märks att vi inte ha tränat på PP, blir mest rörigt. 45 sekunder in i PP:et får vi Anton utvisad för hårt spel.Men i spelet fyra mot fyra så får vi utdelning när Eriksson gör 7-1. Innan period nr 2 är till ända så kan bortalaget reducera..

Känns väldigt stabilt inför tredje. Spelar vi bara lite smart så matchen vår..

Vi får en smakstart i inledningen av tredje. På 1:14 så går vi från 7-2 till 10-2 genom Linuz, Klasson och Eriksson. Vi passar även på att ge Legander förtroendet i kassen. Han gör det riktigt bra med ett par svettiga räddningar. Slutresultatet skrivs till 12-3 efter mål av Agnes och Linuz..

En oehört stabil insats idag. Känns att vi spelar som ett lag. Alla får vara delaktiga. Ett stablit försvarsspel och ett anfallsspel som lovar gott inför framtiden. Vill även ge en eloge till Sandbäckshult som trots en tunn trupp kämpar berömvärt.

Resultat: 12-3 (5-1, 2-1, 5-1)
Skott: 48-22( 17-7, 13-9, 18-6)